Forum Romania Fan
Forum muzica, manele, muzica populara, muzica romaneasca, muzica straina, muzica noua, filme, softuri, jocuri xxx+18 si multe altele
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forum Romania Fan | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM ROMANIA FAN

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
grecoaica
Femeie
22 ani
Dambovita
cauta Barbat
22 - 45 ani
Forum Romania Fan / Old Movies / Zorba the Greek (1964) Moderat de bronson
Autor
Mesaj Pagini: 1
bronson
Moderator

Inregistrat: acum 8 ani
Postari: 2458
Zorba the Greek (1964)
Alexis Zorbas
Zorba Grecul



Un tīnăr scriitor britanic, Basil, ia hotărīrea de a se retrage īn Creta, unde doreşte să deschidă o mină de lignit şi, eventual, să scrie. Aşteptīnd vaporul, īl īntīlneşte pe Zorba, omul cu o mie de ocupaţii de-a lungul vremii, care īl convinge să īl ia pe līngă el, ca om bun la toate. Ajunşi īn Creta, Zorba, īn care viaţa tălăzuieşte, īncearcă să-l smulgă pe Basil din starea sa de īnchidere, din hainele civilizaţiei care i-a pus frīu omului din el. Pe insulă, eroii noştri o cunosc pe tīnăra Văduvă, cea care este bīrfa īntregului sat, deoarece refuză să se recăsătorească, cu un bărbat din aşezare. Apropierea dintre ea, ca marginalizată, şi Basil, ca străin, ambii covīrşiţi de povara pe care societatea le-a pus-o pe umeri, este firească, dar nu este şi bine văzută de săteni. Mai ales cīnd, după ce Basil petrece noaptea la Văduvă, tīnărul care era īndrăgostit de ea se sinucide - ceea ce va duce şi la moartea ei, din mīinile tatălui sinucigaşului, lăsīndu-i pe Basil şi pe Zorba distruşi īn faţa puterii omului de a lua viaţa. Readus pentru puţin timp la viaţă, odată cu dispariţia văduvei Basil pare a se reīnchide īn sine, de această dată definitiv.
Pentru a reuşi să extragă lignit, cei doi au nevoie de lemn, care se găseşte īn pădurea unei mănăstiri din apropiere. Zorba reuşeşte să se īmprietenească cu călugării, īmbătīndu-se alături de ei. După o escapadă la oraş cu banii scriitorului, Zorba revine, reuşind să aducă şi materialele pentru care plecase. Dar, odată cu distrugerea speranţelor privind mina, Basil īncepe să revină la viaţă. Atunci cīnd totul pare pierdut, cīnd nimic nu mai are rost, tocmai atunci izbucneşte viaţa cu o putere şi mai mare. Şi viaţa dansează sirtaki. Şi, la final, rīde.



Dramă / Comedie
Regia / Michael Cacoyannis
Scenariu / Nikos Kazantzakis, Michael Cacoyannis
Distribuţia / Anthony Quinn, Alan Bates, Irene Papas, Lila Kedrova, Giorgos Foundas, Sotiris Moustakas, Anna Kyriakou
Muzica / Georges Moustaki



DVDRip / MP4
Subtitrare / Romana
Audio / Engleza
1,3 GB
H264



"Zorba grecul este un film despre oameni cu sange fierbinte si oase solide, despre salbaticiune si inadaptare umana, despre semnificatiile vietii. Totul in acest film, inclusiv muzica lui nostalgica si incredibil de frumoasa, se prezinta la scara mare. Singurul lucru care ii lipseste este culoarea." – George Angeli - 1965 (Films and Filming).

zorba the greek (1964) zorba the greek greculun tīnăr scriitor britanic, basil, retrage creta,

41.4KB


pus acum 4 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la