Forum Romania Fan
Forum muzica, manele, muzica populara, muzica romaneasca, muzica straina, muzica noua, filme, softuri, jocuri xxx+18 si multe altele
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forum Romania Fan | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM ROMANIA FAN

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
AlinaMicu pe Simpatie
Femeie
25 ani
Brasov
cauta Barbat
25 - 39 ani
Forum Romania Fan / Romanian Movies - Filme Romanesti / Vânătoarea de vulpi (1980) Moderat de bronson
Autor
Mesaj Pagini: 1
bronson
Moderator

Inregistrat: acum 8 ani
Postari: 2458
Vânătoarea de vulpi (1980)



Adaptare a romanului "Nişte ţărani" de Dinu Săraru, a cărui acţiune se plasează în anii'50, perioadă disperată în istoria satului românesc, momentul în care regimul politic decide colectivizarea obligatorie a agriculturii.
În raport cu romanul, regizorul Mircea Daneliuc impune în film criterii temporare proprii în desfăşurarea evenimentelor. Pelicula începe şi se termină cu secvenţe de la înmormântarea lui Pătru. Cortegiul funerar, lung şi tăcut devine simbolul dispariţiei unei lumi milenare.

Drama
Regia / Mircea Daneliuc
Scenariu / Mircea Daneliuc, Dinu Sararu
Distributia / Mitica Popescu, Mircea Diaconu, Valeria Seciu, Zaharia Volbea, Aristide Teica, Gheorghe Cozorici, Sofia Vicoveanca,  Doru Ana, Bob Calinescu



DVDRip / MP4
403 MB
H264


...........................................



DVDRip / MP4
1,03 GB
H264



Alt gen de…"Moromeții", din altă perioadă de timp, dar cu aceleași probleme existențiale dintre care cea mai apăsătoare este sărăcia. Ecranizare a romanului lui Dinu Săraru, "Niște Țărani", filmul prezintă viața unor țărani care se confruntă cu tranziția devastatoare a anilor colectivizării. Problema capitală a unuia dintre ei, Năiță Lucean, personajul central, devine păstrarea în mod legal, a unei mici bucăți de pământ. Un rol de referință pentru Mitică Popescu, dar și pentru Mircea Diaconu, ale căror roluri, Năiță Lucean și Pătru cel Scurt, rămân în istoria literaturii și cinematografiei românești, în imediata notorietate a lui Ilie Moromete și Cocoșilă sau Ion Glănetașu și Vasile Baciu, ai lui Preda respectiv Rebreanu.

vulpi (1980) vulpi romanului dinu cărui anii'50, istoria satului românesc, momentul care

20.2KB


pus acum 4 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la